Gratis adviesconsult voor sporters

Heeft u klachten aan uw voeten en/of benen tijdens of na het sporten? Of  een telkens terugkerende sportblessure?
Wellicht heeft de podotherapeut de oplossing voor uw voet/enkel/knie/heup/rugklachten!
U bent van harte welkom bij Podotherapie Reggestreek voor een korte screening van uw voeten. De podotherapeut zal naar uw vragen luisteren en aan de hand van de stand van de voeten en het looppatroon beoordelen of nader onderzoek nodig is. Daarnaast zal de podotherapeut waar nodig tips en adviezen geven. Neem uw sportschoenen mee!

Voor het maken van een afspraak voor een gratis adviesconsult kunt u contact opnemen met het secretariaat. Vermeld daarbij dat het om het gratis adviesconsult gaat. Het secretariaat is elke werkdag van 8.00 uur tot 18.00 uur telefonisch te bereiken op telefoonnummer 0548-794515.
Ook kunt u zelf eenvoudig online een afspraak inplannen via onze digitale agenda.Blessures

Sporten en bewegen hebben een groot positief effect op de gezondheid, maar gaan soms ook gepaard met blessures. Wist u dat jaarlijks 3,5 miljoen sporters (ruim 30%!) een blessure oplopen en dat de helft van hen medisch behandeld moet worden? Van de geblesseerde sporters die een blessure oplopen stopt ruim 10% zelfs helemaal met sporten! Met een goede begeleiding in herstel en preventie heeft de sporter een grotere kans op goed herstel en een kleinere kans dat de blessure terugkomt.Blessurevrij sporten

Het Ministerie van VWS en NOC*NSF hebben in haar sportbeleid opgenomen dat zij volledig willen inzetten op een veiliger sportklimaat met blessurevrij sporten. Bij blessurevrij sporten zijn twee zaken van groot belang: het behandelen van blessures én het voorkomen van sportblessures, zodat behandeling minder vaak nodig is in de toekomst. De podotherapeut kan een grote rol spelen bij de behandeling van blessures, maar met name bij het voorkomen van blessures.

Lees de uitgaven ‘Sport Blessure Vrij’ en ‘Voetbal Blessure Vrij’.

Topsporter, subtopper, over welke sporters hebben wij het?

Over uw buurman die eens in de week een wandeling in het bos maakt, over uw zoon of dochter die twee keer in de week aan voetbal doet, over de regionale hockeyer die driemaal in de week traint of over de topsporter die zelfs vaker op één dag traint. Het niveau waarop u sport maakt niet uit; voor elke vorm van sport waarbij de voeten en benen intensief belast worden kunt u bij de podotherapeut terecht. Podotherapie Reggestreek kijkt niet naar uw prestaties, maar naar uw klacht in relatie met uw dagelijks functioneren. Voor u is het belangrijk dat u deskundig behandeld wordt. Wij bieden u die podotherapeutische deskundigheid en helpen u weer op weg naar uw zo belangrijk dagelijks bewegen.Behandeldoelen podotherapie bij sporters

Podotherapie Reggestreek heeft als doel u als gedreven sporter te helpen door het optimaal functioneren van de voeten (en zo ook van de benen en rug) mogelijk te maken. Als voeten niet optimaal (kunnen) functioneren, dan kan alles wat daarboven zit (knie/heup/rug) ook verkeerd belast worden. Hierdoor kunnen de spieren en gewrichten in het lichaam niet goed samenwerken waardoor optimaal sporten niet mogelijk is.

Podotherapie Reggestreek heeft daarbij 3 behandeldoelen:

1. Preventie
Waarom wachten op een blessure? Veel sporten kennen hun specifieke blessures. Samen met u wordt gezocht naar manieren om de blessures van uw specifieke sport voor te blijven. Denk hierbij aan sportschoenadvies, advies met betrekking tot belasting/belastbaarheid of het maken van sportpodotherapeutische zolen.

2. Herstel
Zelfs de beste preventiemaatregelen kunnen blessures niet altijd voorkomen. Wanneer u dit overkomt wilt u natuurlijk niet langer dan strikt noodzakelijk stilzitten. Onze blessurebehandelingen richten zich dan ook op mogelijkheden in plaats van beperkingen. Stilzitten is geen optie!

3. Verbeteren
Wilt u een betere tijd neerzetten of gewoon een uur kunnen hardlopen? Eigenlijk maakt het niet uit, samen bekijken we of we uw doelen kunnen realiseren.