Overzicht Vergoedingen Podotherapie 2018

Vergoedingenoverzicht Podotherapie

De podotherapeut wordt in de meeste gevallen door de ziektekosten verzekeraar geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende pakketten. Vaak stelt de zorgverzekeraar als voorwaarde voor vergoeding dat de podotherapeut lid is van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). Uiteraard is Podotherapie Reggestreek lid van de NVvP.

Podotherapie wordt ruimschoots vergoed binnen de meeste aanvullende verzekeringen, waarbij het eigen risico niet van toepassing is en veelal geen verwijzing van uw (huis)arts meer nodig is. Sommige verzekeraars hebben een totaal bedrag voor voetzorg opgenomen, waar vanuit ook andere voerzorgverleners zoals de pedicure vergoed worden. Dit kan wel eens nadelig zijn voor de hoogte van de individuele vergoedingen wanneer u bij meerdere voetzorgverleners onder behandeling bent. Let hier op om verrassingen te voorkomen. De podotherapeut kan u voorlichten over uw vergoeding.*

* De inhoud van de pagina’s met vergoedingen is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. De NVvP kan echter niet aansprakelijk worden gesteld voor onjuistheden en/of onvolledigheden in de verstrekte informatie. Aan de inhoud van deze pagina’s en eventueel toegevoegde bijlagen kunnen geen rechten worden ontleend. U kunt geen rechten ontlenen aan door Podotherapie Reggestreek verstrekte informatie voor wat betreft vergoedingen van zorgverzekeringen, omdat wij nooit 100% zeker zijn of deze informatie actueel is. Uiteraard zullen wij altijd proberen hierin zo accuraat mogelijk te zijn. Wij adviseren u dan ook voor actuele informatie contact op te nemen met uw zorgverzekering.

Diabetische voetzorg

Heeft u diabetes mellitus (DM) en een verhoogd risico op een wond? Of is in het verleden een Sims classificatie bij u vastgesteld? Dan bent u waarschijnlijk onder behandeling van een podotherapeut en/of een pedicure.
Klik hier voor uitgebreide informatie over diabetische voetzorg.