Semi (orthopedische) schoenen

Wij vinden het belangrijk om u verder te kunnen helpen waar de podotherapeutische zorg stopt. Als podotherapeutische zolen in normale confectieschoenen niet of onvoldoende helpen om uw voetklachten te verlichten, kunnen (semi) orthopedische schoenen misschien een oplossing zijn. Hiervoor is Podotherapie Reggestreek een samenwerking aangegaan met ShoeMedics. ShoeMedics kan naast volledig aangepaste schoenen ook semi-orthopedische schoenen voor u maken. Orthopedisch schoentechnicus Victor van den Berg komt daarom bij ons in de praktijk om samen met u en de podotherapeut naar een geschikte oplossing voor uw voetklachten te zoeken.

Orthopedische schoenen (OSA)

Orthopedische schoenen, ook wel OSA genoemd, zijn schoenen voor mensen die door verschillende oorzaken geen passende schoenen kunnen vinden in de normale schoenwinkel. Een orthopedische schoen is een helemaal op maat gemaakte schoen. Deze worden handmatig aangemeten. Eerst wordt een voetafdruk gemaakt, dan wordt een leest gemaakt en vervolgens wordt een folieschoen, een voeringschoen en tot slot de definitieve schoen gemaakt.

Orthopedische schoenen zijn bedoeld voor het verminderen van voetproblemen, die niet met een aanpassing aan confectieschoenen of een semi-orthopedische schoen te verhelpen zijn.

Semi-orthopedische schoenen (OSB)

Semi-orthopedische schoenen ofwel OSB zijn speciale schoenen waarin orthopedische aanpassingen aangebracht worden zodat ze uw klachten verminderen of verhelpen. Bij semi-orthopedische schoenen wordt gebruik gemaakt van bestaande, speciale, schoenen die ruimer en breder zijn dan normale schoenen uit de schoenwinkel. Hier worden vervolgens aanpassingen op of aan gemaakt die uw voetklachten verhelpen of extra ondersteuning geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een stijve zool of extra hoge hak. Bovendien wordt er een op maat gemaakt voetbed gemaakt, ook wel steunzolen genoemd.

Over ShoeMedics

Sinds begin 2021 is ShoeMedics gestart in Dok111 te Deventer. Een nieuw orthopedisch schoenbedrijf wat het verschil wil maken in het Deventer zorggebied. Niet alleen op basis van jaren ervaring, maar meer nog op basis van samenwerking en de cliënt vooropstellen.

Orthopedisch schoentechnicus en mede-eigenaar Victor van der Berg licht toe:

“Ik geloof dat we betere schoenen kunnen maken door constant de grenzen van de huidige orthopedische mogelijkheden op te zoeken. Dit doen we onder andere door samen te werken met elkaar, open te staan voor en gebruik te maken van elkaars expertise. Ik denk dat wij daardoor betere, mooiere en fijnere schoenen kunnen maken, meer denkend vanuit de podotherapie en daarmee zo licht mogelijke voorzieningen proberen te maken. Ik wil dat mensen hun orthopedische schoen met hetzelfde gevoel aantrekken als iemand die ‘gewone schoenen’ draagt: het zijn gewone schoenen en ik kan vandaag niet zonder.”

Afspraak met ShoeMedics

Bent u benieuwd of ShoeMedics iets voor u kan betekenen? U mag altijd een vrijblijvende afspraak maken met orthopedisch schoentechnicus Victor. Hij zal u graag vrijblijvend meer vertellen over de mogelijkheden, verwijzing, eigen bijdrage etc.
Of heeft u al orthopedische schoenen, maar bent u toch nieuwsgierig of er meer mogelijk is? Maak dan snel een afspraak! Vraag uw podotherapeut of bel Shoemedics op 0570-607861. Victor is op afspraak bij ons in de praktijk aanwezig op locatie Neonstraat 3 Rijssen.
Afspraken maken en verzetten kunt u rechtstreeks bij Shoemedics doen.

Maak een afspraak met een van onze specialisten!