Podotherapeutische zolen

Met podotherapeutische zolen kunnen wij u helpen om van uw klachten af te komen. Dit kunnen voetklachten zijn, maar ook enkel-, knie-, heup- of rugklachten. Podotherapeutische zolen zijn inlegzolen die wij op maat voor u maken. Ze worden ook wel steunzolen genoemd, alhoewel dat niet helemaal de juiste term is. Podotherapeutische zolen zijn, zoals het woord al verklapt, therapiezolen.

Maatwerk door uitgebreid onderzoek

Podotherapie Reggestreek levert uitsluitend maatwerk. Elke zool is voor iedereen anders. Om voor u de juiste zool te kunnen maken, doen onze gespecialiseerde podotherapeuten altijd eerst een uitgebreid onderzoek van maar liefst 60 minuten. Op een voetspiegel (podoscoop) bekijken we wat er in uw voet en stand gebeurt als u stil staat. Door de nieuwste drukmeetplaat zien we wat er in uw voet gebeurt tijdens lopen, rennen of springen. Ook kunnen wij hiermee uw balans meten. Daarna wordt getest of uw gewrichten en spieren bewegen zoals het hoort. Als het nodig is, kan de podotherapeut uw onderzoek aanvullen met een echo, teendrukmeting, enkel-arm-index of andere specifieke testen. Dit doen we bijvoorbeeld om de beweging in uw knie, heup of rug te testen.

Podotherapeutische Zolen Podotherapie Reggestreek Rijssen
Podotherapeutische Zolen Podotherapie Reggestreek Rijssen
Echografie Voet Podotherapie Reggestreek Rijssen
Enkel Arm Index Podotherapie Reggestreek Rijssen

‘Wij geloven in wat we doen en doen wat we geloven.’

Podotherapie Reggestreek

Wanneer kunnen zolen helpen?

Therapiezool

Door al deze gegevens krijgt de podotherapeut een goed beeld van de oorzaak van uw klachten. En waarom u last blijft houden. De podotherapeut kan dan vaak een podotherapeutische zool maken. De zolen veranderen de trekkrachten op uw banden en spieren. Daarom is een podotherapeutische zool géén ouderwetse steunzool, maar een therapiezool. Ook kunnen podotherapeutische zolen uw gewrichten ondersteunen. Uw stand en looppatroon kunnen verbeteren. Zo kunnen wij u vaak beter, comfortabeler en pijnloos laten lopen. Onze podotherapeutische zolen worden specifiek voor uw voeten gemaakt. Dit doen wij in eigen beheer. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van zowel 2D-scantechniek als 3D-techniek.

Controle

Na ongeveer zes to acht weken nadat u uw zolen ontvangen heeft, komt u bij ons op controle. Zit er iets niet prettig? Geen probleem! In onze eigen werkplaats passen wij de zool direct voor u aan.

Podotherapeutische zolen afgestemd op uw behoefte

Uw zolen worden speciaal voor u gemaakt. De podotherapeut zal goed met u afstemmen wanneer u de zolen wilt gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld sporten op de zolen? Dan maakt de podotherapeut speciale sportzolen voor u. Sportzolen worden gemaakt van ander materiaal en hebben een betere demping en grip tijdens het sporten.

Gaat u uw zolen dragen in veiligheidsschoenen? Dan zijn er dingen die u hierover moet weten. De podotherapeut kan u alles vertellen over het dragen van podotherapeutische zolen in veiligheidsschoenen.

Foto Podotherapeutische Zolen

Kosten

De kosten van podotherapeutische zolen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Deze kosten gaan niet ten koste van uw eigen risico. Het tarief van zolen voor volwassenen is (vanaf) € 292,50. Voor kinderen tot 14 jaar geldt een gereduceerd tarief van € 276,75. Deze pakketprijs is inclusief uitgebreid lichamelijk onderzoek van 60 minuten, een adviesconsult en als service een zoolcontrole na zes tot acht weken. De dekking voor podotherapie en zolen hangt af van uw aanvullende pakket.

Zooladvies

Wanneer u voor het eerst podotherapeutische zolen van ons heeft, geven wij u altijd advies en uitleg. Zo weet u hoe u uw zooltherapie het beste kunt opbouwen en wat u kunt verwachten. Ook geven wij u adviezen om uw zolen in goede conditie te houden. Wilt u onze adviezen nog eens nalezen? Download de folder.

Maak een afspraak met een van onze specialisten!