Podotherapeutische zolen

  • Het dragen van podotherapeutische zolen dient opgebouwd te worden. Wij adviseren u de zolen te dragen totdat deze niet meer lekker zitten en ze dan uit te doen. De volgende dag kunt u het dan opnieuw proberen. Sporten op de zolen mag pas als de zolen helemaal prettig zitten.
  • Het dragen van podotherapeutische zolen kan in het begin wennen zijn. Spierpijnklachten in de voeten, benen en/of rug en het gevoel hebben op vreemde bobbels te lopen, kunnen hierbij voorkomen. Na 2 weken moet u volledig aan de zolen gewend zijn en moeten spierpijnklachten ook geheel verdwenen zijn.
  • Mochten er na deze periode toch nog spierpijnklachten bestaan of ervaart u andere irritatie, neem dan contact met ons op: mogelijk is enige aanpassing noodzakelijk. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
  • Wij adviseren u op controle te komen nadat u circa 6 weken op de zolen gelopen heeft, tenzij de podotherapeut anders met u heeft afgesproken. U kunt deze controleafspraak – voor zover nog niet ingepland – zelf inplannen via de webagenda op onze website of telefonisch via ons secretariaat.
  • Wanneer u op de zolen staat, dient u minimaal 0,5cm ruimte aan de voorkant (bij de tenen) over te houden. Wanneer de zolen langer zijn mag u, indien nodig, er aan de voorzijde een klein randje afknippen, tenzij uw podotherapeut anders met u heeft afgesproken. Houdt u hierbij wel in de gaten dat de zolen niet voor niets op deze maat zijn vervaardigd! Neemt u bij twijfel contact met ons op.
  • Bij beschadiging en/of slijtage raden wij u aan de zolen tijdig te laten controleren/repareren. De levensduur van de zolen is uiteraard sterk afhankelijk van de intensiteit van het gebruik en de omstandigheden waaronder u ze gebruikt. Ook de mate waarin u transpireert, de hardheid van de materialen die zijn gebruikt en het gewicht dat op de zolen rust beïnvloeden de levensduur. Wanneer uw voeten erg transpireren of u wilt met blote voeten op de zolen lopen, dan kunt u evt. een voetsokje (o.a. te koop bij HEMA) over de zool trekken (met de opening naar beneden). Dit voetsokje kunt u dan uitwassen en uw zolen blijven schoon.
  • Wanneer uw zolen onverhoopt nat zijn geworden, mag u deze nooit op de verwarming laten drogen. U kunt de zolen dan ook niet wassen!

Schoenentips

  • Neem uw podotherapeutische zolen mee naar de schoenenzaak wanneer u nieuwe schoenen wilt aanschaffen. Zo kunt u gelijk proberen of de podotherapeutische zolen goed in de nieuwe schoenen passen en prettig zitten voordat u de schoenen aanschaft.
  • Let op of u bij het gebruik van podotherapeutische zolen het oorspronkelijke voetbed uit uw schoenen kunt halen, zodat de podotherapeutische zolen vlak in uw schoenen liggen. Dit scheelt ook ruimte, met name in de hoogte, wanneer u de podotherapeutische zolen in de schoenen draagt.
  • Een goed passende schoen heft het buigpunt van de schoen onder het buigpunt van de voorvoet. Voor meer schoenentips, zie de pagina ‘Schoenadvies’.