Voetoefeningen kinderen – Het belang van sterke voetspieren

Omdat wij van kinds af aan op schoenen lopen, verslapt onze voetfunctie. Daardoor hebben maar heel weinig mensen van zichzelf sterke voetspieren. Door kinderen op een speelse wijze de voetspieren te laten trainen worden deze versterkt en zal de voetfunctie verbeteren. Dit kan voet- en voet gerelateerde problemen op latere leeftijd voorkomen. Laat uw kind daarom ook gerust op blote voeten lopen, zo hebben de tenen alle vrijheid en wordt het natuurlijke looppatroon gestimuleerd.

voetoefeningen stabiliteit kinderen podotherapie reggestreek

Tenen knikkeren

Houd de knikker vast met je tenen en til je been omhoog. Herhaal dit afwisselend met je linker- en rechterbeen, totdat je net zo goed bent in knikkeren met je voeten als met je handen.

blokje-tikje-voetoefeningen-kinderen-podotherapie-reggestreek

Blokje tikken 

Leg een blokje naast je grote teen en probeer het blokje aan te raken door je grote teen opzij te bewegen. Probeer je tenen zo wijd mogelijk te spreiden, net zoals je je vingers kan spreiden. 

voetoefeningen kracht kinderen podotherapie reggestreek

 Knikkerjacht

Zit op de grond en steun op je handen. Plaats een bakje voor je en probeer knikkers met je voeten op te pakken en in het bakje te gooien. Verplaats het bakje telkens verder naar achteren. 

voetoefeningen tandenpoetsen kinderen podotherapie reggestreek

 Tandjesevenwicht

Ga op 1 been staan tijdens het tandenpoetsen. Poets 1 minuut je tanden op je linkerbeen, en daarna 1 minuut op je rechterbeen. Zo train je je balans en zijn gelijk je tanden lekker schoon!

voetoefeningen lenigheid kinderen podotherapie reggestreek

 Acrobaatje

Leg een touw of iets anders dat smal is op de grond. Probeer over het touw te lopen met je voeten heel dicht bij elkaar. Als dit lukt probeer dan eens grote passen te maken terwijl je je benen hoog optilt.

voetoefeningen beweging kinderen podotherapie reggestreek

 Stop de klok

Gebruik je voeten als wijzers van de klok en probeer de tijd aan te geven. Stel je voor het 10 over 10, probeer die tijd na te doen met je voeten. Gebruik je creativiteit om de tijd van nu met je voeten uit te beelden!

voetoefeningen wedstrijd kinderen podotherapie reggestreek

Handdoekje-trekken-niemand-zeggen 

Jullie zitten tegenover elkaar en steunen op jullie handen. Daarbij houden jullie de handdoek vast met jullie voeten en probeer deze naar je toe te trekken. Degene die als eerste de handdoek loslaat heeft verloren.

voetoefeningen behendigheid kinderen podotherapie reggestreek

Snel, sneller, snelst 

Sta achter de startlijn met 6 knikkers voor je. Het doel is om alle 6 de knikkers met je voeten naar de overkant te brengen. Wie als eerste alle 6 de knikkers naar de overkant heeft gebracht is de winnaar. Gebruik je voeten om de knikkers een voor een naar de overkant te brengen en zet je beste beentje voor om de race te winnen! 

Maak een afspraak met een van onze specialisten!