Wandelen? De podotherapeut geeft advies!

Wandelen? De podotherapeut geeft advies!

Wetenschappers drukken ons in deze tijden van het coronavirus op het hart: blijf in beweging. Sociale contacten moeten we de komende tijd zoveel mogelijk beperken om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Veel sporten en evenementen zijn dan ook afgelast. Maar gelukkig kunnen we nog naar buiten om te wandelen. De belangrijkste redenen om te wandelen zijn het buiten willen zijn, ontspanning en het verbeteren van de conditie. Door het positieve effect van wandelen op de gezondheid besparen wandelaars zelfs op hun zorgkosten.

Podotherapeut Annamarie Roosink van Podotherapie Reggestreek deelt graag een aantal tips om op een verstandige en prettige manier te kunnen (blijven) wandelen:

  • Kies stevige wandelschoenen. Vooral rond de hak en de enkel moet de schoen stevig aanvoelen, maar de zool mag bij de voorvoet niet te stug zijn. Langere afstanden wandelen op uw gewone, dagelijkse schoenen raden we sterk af.
  • Kies de juiste schoenmaat. Laat u goed adviseren in de winkel. De podotherapeut weet uit ervaring dat wandelaars vaak op te kleine en te smalle schoenen lopen waardoor juist klachten kunnen ontstaan.
  • Controleer regelmatig de slijtage van de schoenzolen. Het is normaal dat schoenzolen na verloop van tijd slijten. Als u er echter te lang op doorloopt op afgesleten zolen, kunt u klachten aan uw voeten, enkels, knieën, heupen of zelfs uw rug krijgen.
  • Voldoende beweging is heel belangrijk, maar overdrijf niet in wandeltempo en afstand. Begint u net met wandelen, bouw de afstand dan langzaam op om blessures te voorkomen. Van een langere wandeling moet uw lichaam bovendien herstellen. Het laatste wat u wilt, is oververmoeid raken en daardoor vatbaarder zijn voor virussen. Zorg behalve voor voldoende beweging ook voor voldoende rust!
  • Kies goed passende, vocht afdrijvende wandelsokken. Hoe beter een sok om uw voet past, hoe minder wrijving ontstaat. Wandelsokken mogen niet te krap of te ruim zitten. Let daarom op de juiste maat.
  • Houdt uw teennagels kort en knip deze altijd recht af.

Bij beginnende of aanhoudende klachten is het verstandig om uw looppatroon door de podotherapeut te laten controleren. Uw klachten kunnen door de podotherapeut onderzocht worden en wanneer nodig kan er een passende behandeling plaatsvinden.
Vergeet niet uw wandelschoenen mee te nemen naar uw afspraak!

Ook in coronatijd kunt u veilig afspraak maken bij Podotherapie Reggestreek. Wij werken altijd één-op-één op veilige afstand en houden ons aan de RIVM-richtlijnen.

U kunt bij ons terecht in Rijssen, Enter, Goor, Delden en Beckum.
Voor meer informatie: www.podotherapiereggestreek.nl of bel ons op 0548-794515.

 

Recommended Posts
Sportpodotherapie Sportpodotherapeut Podotherapie Reggestreek Rijssen